Kelebihan Penapis Udara Cuckoo

1. Filter-filter dalam penapis udara Cuckoo boleh menapis gas gas merbahaya dalam udara.

Contoh gas-gas merbahaya adalah seperti yellow and fine dust (contohnya jerebu) dan bau bau yang tidak menyenangkan.

Penapis udara Cuckoo juga dilengkapi dengan 8 peringkat penapisan dengan 8 jenis filter termasuk Ultra PM2.5 filter yang diuji dan disahkan oleh UPM boleh menapis 99.95% dust di udara.

2. Standard air flow di penapis udara Cuckoo berbeza dengan yang lain dan ada IN and OUT flow.

Habuk dan udara kotor daripada permukaan luas di bahagian belakang (untuk B Model, C model dan C+ Humidify) dan sekeliling (untuk D Model) akan di sedut (In Flow) dan udara dibebaskan (Out Flow) melalui atas.Ini boleh mengelakkan udara daripada dibersihkan sekali lagi.

Kebanyakan penapis udara di Malaysia kurang efficient kerana air flow hanya IN sahaja (sedut udara kotor sahaja) dan tidak membebaskan udara bersih. Ataupun IN and OUT udara di tempat yang sama.

3. Setiap pembelian penapis udara Cuckoo akan disertakan dengan servis setiap 4 bulan dan penukaran kesemua 8 filter dalam masa setahun (setiap kali servis tukar filter ikut jadual), jadi ianya sangat menjimatkan.

4. Semua penapis udara Cuckoo di lengkapi dengan Plasma Ionizer.

Ianya boleh menghasilkan oxygen dan hydrogen yang boleh mengubah udara toksik menjadi udara segar.

5. Semua penapis udara Cuckoo jimat elektrik.

Penggunaannya sekitar 30-33W sahaja. Dan dilengkapi dengan energy sensor. Kalau tiada orang di rumah atau pada waktu malam, selepas bersihkan udara penapis udara akan automatik off. Jadi tidak perlu risau bil elektrik tinggi. Boleh on 24 jam.

6. Semua penapis udara Cuckoo dilengkapi dengan smart feature.

Kesemua sistem penapis udara Cuckoo adalah auto. Kalau ada udara kotor dia akan tukar ke mode turbo. Lepas bersih, akan automatik sleep. Kebanyakan penapis udara di luar tidak boleh auto-detect bendasing dalam udara dan kita kena tekan manual.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
× Chat Dengan Saya